El Dr. PADRÓS

Jaume Padrós i Selma

President del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona

Llicenciat en Medicina i Cirurgia (UB) i especialista en Medicina Familiar i Comunitària i en Medicina del Treball.
Doctor en Medicina (UAB) i màster en Gerontologia Clínica (UAB).

Vaig estudiar Batxillerat als Jesuïtes de Casp. Vaig ser minyó, escolta i fundador de l’Agrupació Esplai Turons. 

Fundador de la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya (FNEC), vaig participar en les joventuts mèdiques. 

Des de 2014, sóc el president del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), corporació de la qual vaig ser vicepresident (2010-2014) i secretari (1994-2010). Des de setembre de 2020 també presideixo el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC).

Actualment, compagino la presidència del CoMB amb l’exercici mèdic a la sanitat pública com a metge consultor a Mutuam i amb la consulta privada. Sóc també el responsable de salut laboral del F.C. Barcelona.

Vaig impulsar la creació del Programa d’Atenció al Metge Malalt (PAIMM) del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya que posteriorment va donar lloc a la creació de la Fundació Galatea, especialitzada en estudis i programes sobre la salut dels professionals sanitaris.

Entre 1989 i 1995 vaig ser Diputat al Parlament de Catalunya.

El 2016 vaig rebre la Medalla Josep Trueta al Mèrit Sanitari, distinció que la Generalitat de Catalunya atorga en honor a la contribució destacada per al progrés i la millora de la sanitat. 

L’any 2017 vaig tenir l’honor de rebre la Creu de Sant Jordi, un dels màxims reconeixements de la Generalitat de Catalunya.

Sóc soci d’honor de la Societat Catalano-balear de Cures Pal·liatives i membre d’honor de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de la Salut. 

Casat amb l’Elvira, i pare del Roger, la Maria i en Sergi. 

Aficionat a la pintura, al senderisme, la pesca, la música i la lectura. M’agrada el pessebrisme i el maquetisme ferroviari.

De família de metges i professionals sanitaris. Sóc un apassionat enamorat de la meva professió, el meu país i de la seva gent, i crec que la salut és global o no serà.