L’arribada a Catalunya del coronavirus SARS-CoV-2 va generar una crisi sanitària sense precedents, davant aquesta emergència la Junta de Govern del CoMB va impulsar el març de 2020 la campanya #ElCoMBActua una iniciativa solidària per mobilitzar a persones, institucions i empreses del país que volguessin col·laborar enfront la COVID-19, amb l’objectiu de protegir els ciutadans i els professionals de la salut.

La campanya va comptar amb la confiança de 1.362 donants i es va tancar amb una recaptació de 2,610 milions d’euros obtinguts directament en forma de donacions materials, o bé via aportacions econòmiques a través de la Fundació Àngel Soler Daniel.

Tots els diners recaptats van ser destinats a l’adquisició de material sanitari, equipaments, i dispositius de connectivitat que van servir per apropar els malalts aïllats a les seves famílies. La Unitat de Participació del CoMB amb el suport de 25 voluntaris va gestionar les donacions d’aquests equipaments de protecció i material sanitari per respondre a les necessitats de centres sanitaris, sociosanitaris, residències, centres de dia, centres educatius, i dels col·lectius més necessitats.

     

La campanya de donacions es va iniciar el 20 de març de 2020 i va estar activa fins el mes de juliol, quatre mesos de treball intens que van permetre entregar 1.278 lliuraments de material sanitari a més de mil entitats socials i centres de salut. El recolzament i la gran quantitat de missatges d’agraïment van ser una prova més de la solidaritat i la força col·lectiva d’un país en un moment d’emergència sanitària i social com la pandèmia de la COVID-19.

Infografia resum de les principals dades de la campanya, i altres dades interessants.

Donacions rebudes (material)

 • ALDI SUPERMERCATS: Aigües.
 • ASSOCIACIÓ DE SOLIDARITAT I AJUDA VEINAL DE RUBÍ: Gorros i polaines.
 • CACAOLAT: Batuts de xocolata.
 • COTY SPAIN: Gel hidroalcohòlic.
 • CRESSI: Mascaretes d’snorkel (EPI’s).
 • DERMICA: Cremes hidratants.
 • EWAYS: Tablets, telèfons mòbils i auriculars.
 • FRESHLY COSMETICS: Gel hidroalcohòlic.
 • FUNDACIÓ FUTBOL CLUB BARCELONA: Monos de protecció, electrodomèstics BEKO, ulleres DEWALT.
 • IMMOBILIARIA COLONIAL amb el suport de LABORATORIS ECHEVARNE: Kits de diagnòstic.
 • MEDIARKET i PARLEM: Tablets i telèfons mòbils amb les corresponents SIM.
 • NATURA BISSÉ: Cremes hidratants.
 • PEDRO DEL HIERO: Pijames i roba interior.

 

Altres dades d’interès de la campanya

Impressió en 3D de 105.600 peces de material fungibles pels respiradors.

 1. Recanvis i connexions per via aèria
 2. Sistemes de prevenció i protecció : Enviament de les peces de connexió, i de 5 mascaretes de protecció a cada Hospital (màscara snorkel marca CRESSI).
 3. Ventilació no invasiva

Coordinació de la xarxa de voluntaris.

 • Magatzem del C/Sardenya. 15 persones de l’equip EAP Sardenya gestionant la recepció de les compres i la preparació del material de donació. Gestió de missatgeria amb el suport de Serveis Generals del CoMB.
 • Xarxa de 300 persones cosint a nivell particulars (confecció de bates i mascaretes spundbound), amb el suport de l’entitat OMPLIM MAGATZEMS.
 • Donació de mascaretes higièniques infantils per part de la Xarxa de Voluntaris del Districte de Sarià-Sant Gervasi, que son entregades a les farmàcies del barri perquè siguin distribuïdes de forma gratuïta.

Campanya per facilitar la comunicació dels pacients ingressats amb els seus familiars.

Enviament de tablets, mòbils i auriculars a hospitals, centres d’Atenció Primària, residències de la tercera edat, escoles d’educació especial, centres ocupacionals per a persones amb necessitats especials, i associacions i fundacions dedicades a persones amb risc d’exclusió social de tot el territori de Catalunya.

 • Enviament de 710 tablets i mòbils a 192 centres.
 • Mòbils: 258
 • Tablets 4G: 400
 • Tablets amb WIFI: 52
 • Acord Eways per una donació de 100 tablets i 20 auriculars.
 • Compra i configuració de 300 noves tablets amb línia.

     

Campanya de l’Hospital Sant Joan de Deu de Martorell.

 • Acció per aconseguir 20 llits articulats.
 • Suport al CATSALUT (Regió Metropolitana Sud) per proveir de mobiliari i equipament a l’Hospital.

Suport a la UPC en el disseny d’una plataforma d’enllaç entre entitats, professionals de la salut i empreses demandants de tecnologia i assessorament, i l’oferta de solucions i capacitats tecnològiques.

Suport al TICSALUT en valorar les diferents propostes per desenvolupar equipaments sanitaris, i acompanyar-les en els processos de regulació necessaris.

Coordinació amb el Departament de Comptabilitat del CoMB.

 • Gestió d’un albarà per informar a tots els receptors de donacions sobre el contingut de la mateixa.
 • Gestió amb la FUNDACIÓ ANGEL SOLER DANIEL dels certificats de donació, tant a nivell de persona física com de persona jurídica.

Coordinació amb el Departament de Comunicació del CoMB.

 • Agraïment a totes les empreses que ens han fet donacions de material, i a les entitats que han organitzat campanyes per ajudar-nos econòmicament: ALDI SUPERMERCATS – ASAV RUBÍ – AVIS – BEKO – BUNGE IBERICA – CACAOLAT – CASTELL D’ENCUS – COFIDIS – COTY SPAIN – CARGILL – CRESSI – DERMICA – DEWALT – ECOEMBES RECICLOS – EWAYS – FRESHLY COSMETICS – FUNDACIÓ FUTBOL CLUB BARCELONA – GRUP FREIXENET – GRUP FREIXENET ( EQUIP DE COL·LABORADORS SOLIDARIS ) – GRUP TRANSPAL – IMMOBILIARIA COLONIAL – LABORATORIS ECHEVARNE – MEDIAMARKT – NATURA BISSÉ – OMNIUM CULTURAL – PARLEM TELECOM – PEDRO DEL HIERRO – TATUADORES Y ARTISTAS CONTRA EL COVID19

 

Més informació: resultats de la campanya, on ha arribat #ElCoMBActua,…

GRÀCIES. Llibret commemoratiu #ElCoMBActua