Hem consolidat les Jornades d’Orientació als futurs residents com una jornada de referència per als estudiants que han fet el MIR i han d’escollir plaça. Desde 2012, data en que es van organitzar per primer cop, s’han celebrat 10 edicions. Igualment, la Benvinguda MIR ha esdevingut en l’acte de referència per als nous col·legiats MIR que s’incorporen a treballar a la província de Barcelona. La primera edició de la Benvinguda MIR es va celebrar l’any 2010, i des de llavors se celebra cada any.

Els anys 2020 i 2021, a causa de la pandèmia de la COVID-19, aquestes dues jornades de referència per als metges joves s’han realitzat de manera virtual amb gran èxit d’assistència.

Aquestes jornades s’organitzen conjuntament amb la secció col·legial de Metges MIR i Metges joves, que vetlla pels interessos dels metges MIR  durant la seva etapa formativa, però també dels metges joves (són considerats metges joves fins als deu anys posteriors a l’acabar la residència).

La secció ha organitzat puntualment altres sessions informatives d’interès com les Jornades d’Orientació laboral al finalitzar el MIR o les xerrades sobre Com fer un fellowship a l’estranger, on s’expliquen les experiències personals de diversos metges a l’estranger.


Des de 2010 hem impulsat accions i jornades adreçades als metges MIR i als metges joves per ajudar-los en la seva etapa formativa com a residents i en la seva incorporació laboral post-MIR, però també per involucrar-los en l’activitat col·legial i apropar-los a l’entitat.

 

Jornades d’orientació als futurs residents

A les Jornades d’Orientació MIR els futurs residents poden informar-se personalment i de primera mà amb metges residents sobre les especialitats que volen escollir. La jornada compta amb la participació de gairebé 100 informadors (metges MIR o adjunts de primers anys que expliquen com s’organitza la residència en les diferents especialitats). Des de 2012 s’han celebrat 10 edicions amb una mitjana de 250-300 assistents.

 

 

Benvinguda MIR

És l’acte de benvinguda que el CoMB i la secció de metges MIR fan des de l’any 2010 als metges i metgesses que s’incorporen a treballar a la província de Barcelona (entre 700 i 800 cada any). És una jornada amb ambient festiu on es presenten els serveis del CoMB i del Grup MED, es donen consells per a afrontar la residència d’una manera plena i saludable i es dona a conèixer la secció MIR. Compta amb una mitjana de 250-300 assistents. A causa de la pandèmia de la COVID-19 les benvingudes MIR de 2020 i 2021 s’han celebrat de manera virtual.

 

 

Jornada d’orientació professional i emprendoria per a metges joves

L’any 2015 i 2016 es van organitzar les jornades d’orientació professional després del MIR adreçades a tots aquells professionals que finalitzin la residència. En les dues edicions es va donar assessorament sobre inserció laboral i ocupació, es va parlar dels fellowships a Canadà. França i EUA, i es va parlar sobre la importància de la pòlissa de Responsabilitat Professional. També es va assessorarsobre el sector de la medicina privada i sobre com treballar en el sector privat, i es va informar de tot el tema de previsió social (Mutual Mèdica).

Aquestes jornades d’orientació post MIR han evolucionat cap a jornades de petit format sobre temàtiques concretes i específiques, com ara els fellowships o la orientació laboral en el sector de la medicina privada, que s’han realitzat a petició dels centres i societats científiques.

Més informació

 

Com fer un fellowship a l’estranger

S’han fet dues edicions d’aquesta jornada per assessorar a aquells metges que vulguin fer una beca fellow a l’estranger. L’any 2019 es va parlar sobre els fellowships a Anglaterrra i l’any 2020 sobre els fellowships a EUA i Canadà. Han estat jornades de petit format molt interessant per als residents que es plantegen aquesta opció.